Hem Hem Om oss Kontakt
CORIALIS     EXPODUL
       

ALIVER

ALIVER är ett taksystem med underhållsfri aluminiumstomme. Vi har ett antal olika taksystem för både enkelglas och isolerglas allt beroende på vilken isoleringsgrad, spännvidd på takstolar och bärlina samt vilken solskyddsreglering man önskar.

Taksystemet är även anpassat för kanalplast i olika tjocklekar beroende på vilken isoleringsgrad som önskas.

Det som kännetecknar alla ALIVER system är elegans, underhållsfritt material i aluminium. Tillsammans med smarta detaljer såsom integrerad takränna, stuprör som är elegant inkapslade med aluminium, och inga synliga infästningsdetaljer såsom skruvar, bultar mm.

ALIVER finns både som det enklaste uterum till den mest exklusiva vinterträdgård.


   

Obruten takstomme Sadeltakstomme

 

Måttanpassade uterum

Valfrihet är en självklarhet. När ett uterum byggs behövs anpassningar både till hus och trädgård. Bredd, höjd, djup och taklutning väljs därför fritt. Estetiska anpassningar i form av brutna hörn och eventuell dimensionering av stommen beslutas efter önskemål. Dörrar och fönster kan väljas i olika fasta och skjutbara kombinationer, isolerade eller med enkelglas.

Konstruktion

Till kompletta uterum levereras samtliga detaljer konfektionerade. Urjackningar i stolpar, takbalkar och bärlinor gör att vi slipper fula metall-beslag som balkskor och vinkelfästen. Samtidigt blir monteringen lego-liknande, där varje del har sin exakta plats. Taket med profiler och kanalplast förbereds måttkapade med borrningar och urjackningar. Allt för att underlätta montering på plats. Inglasningarna anpassas till stommens karmöppningar.

Taklutningar

Till stomme med obrutet tak anpassas taklutningen till 5 grader, om ej annat önskas. Med denna lutning får uterumet i de flesta fall en totalhöjd, som når under en eventuell begränsande hustakfot. Till sadeltakskonstruktionen anpassas taklutningen efter önskemål.

     

VICTORIAN

VICTORIAN PLUS är CORIALIS mest exklusiva taksystem för vinterträdgårdar. Här pratar vi inte om uterum utan om exklusiv boyta med en känsla av lyx. Du kan välja mellan ett stilrent traditionellt sadeltak till ett tak i Engelsk Old fashion stil.

VICTORIAN PLUS kan konstrueras i en mängd olika takformer och vinklar, vilket ger dig en möjlighet att förverkliga ditt drömrum. Varför inte förse konstruktionen med ett kupolformat tak, infällda spottlights i takstolarna och en kristallkrona i nocken.

Det som karaktäriserar den Engelska stilen Victorian när det gäller vinterträdgårdar är det tårtbitsformade taket och de brutna hörnen i fasaden, antingen 135 grader eller 150 grader, den geometriska grundformen bygger på en åttahörning eller en tolvhörning. Vinterträdgårdar typ VICTORIAN skiljer sig från vanliga vinterträdgårdar genom sin speciella form och sitt estetiska uttryck.

Alla takkonstruktioner till uterum och vinterträdgårdar byggs och monteras av utbildad personal. För att förvissa sig om ett perfekt resultat provmonteras taket i verkstadsmiljö innan det leveraeras för montering på plats.


   
       
       
       HEM | OM OSS | KONTAKT | VINTERTRÄDGÅRDAR | UTERUM/VERANDOR | FRIGGEBOD | FASTA PARTIER | SKJUTPARTIER | VIKPARTIER
 
 

Expodul Uterum / Verandamästarna • Järnyxegatan 3, Fosie • 213 75 Malmö • 046-77 19 45
info@verandamastarna.se


Copyright 2016. All Rights Reserved. Design by .:Enovision